طرح تجاري يا business plan گزارشي است که يک کارآفرين طي آن فرآيند کسب و کار خود را شرح ميدهد. اين گزارش که به آن طرح کسب و کار نيز گفته مي شود اغلب براي جلب نظر سرمايه گذاران يا شريکهاي بالقوه آماده ميشود درعين حال يک کارآفرين با آماده کردن آن ميتواند به نقاط ضعف و قوت طرح خود پي ببرد.
به عبارت دیگر طرح تجاری نوشتهای توصیفی و جامع در مورد کسب و کار یک موسسه، گروه یا فرد کارآفرین است. این طرح حاوی بررسیهای دقیقی در خصوص تولیدات یا خدمات یک شرکت، بازار و مشتریان، رقبا، منابع انسانی، منابع تامین مالی، تکنولوژی و ابعاد فنی محصول یا خدمات و … است. یکی از مهمترین کارکردهای طرح کسب و کار این است که با تدوین آن، کارآفرین میتواند عوامل داخلی و خارجی درگیر در یک کسبوکار را شناسایی و اثر آنها را بر روی فعالیت خود بررسی نماید. یکی دیگر از کارکردهای طرح تجاری این است که قضاوت در مورد سرمایهگذاری یا عدم سرمایهگذاری بر روی یک طرح را برای سرمایهگذاران یا وامدهنده گان طرح تسهیل میکند. در واقع به دلیل تخمین هزینه های عملیاتی و پیشبینی درآمد طرح، اطلاعات لازم برای سرمایه گذاران یا وام دهنگان در خصوص ریسک های موجود در طرح و همچنین میزان سود مورد انتظار ارائه شده است. معمولا مهمترین بخش در طرح تجاری، ارزش پیشنهادی محصول یا خدمت است. طرح تجاری باید استدلال های لازم را داشته باشد تا افراد را متقاعد کند که محصول یا خدمت موردنظر نیاز مشتریان را برطرف میکند و در عین حال ویژگی های ممتازی نسبت به سایر رقبا یا محصولات جایگزین دارد. به طور کلی طرح تجاری که آرنا اسپورت به دقت برای شما تنظیم می کند دارای 8 بخش می باشد.
چهارچوب عملیاتی راه اندازی کسب و کار در آرنا
در اين بخش از طرح ابتدا مقدمه و توضيحات کلي مرتبط با کسب و کار حاضر ارائه مي گردد. اين بخش به صاحبان کسب وکار کمک مي کند تا به طور کلي با شرايط حاکم بر پيرامون موضوع و پديده بيشتر آشنا شوند. آشنايي با ايده و خدمت اصلي کسب و کار از جمله موارد ضروري ديگري است که در اين بخش مطرح مي گردد. تا صاحبان کسب و کار با کليات و حوزه مرتبط با کسب و کار خود آشنايي کامل نداشته باشند، نمي توانند در مسير موفقيت گام هاي عملياتي بردارند.

توصيف ايده ، اولين بخش از فرمول کلي براي موفقيت است. شما بايد ايده ي خود را تمام و کامل شناخته و آمادگي داشته باشيد که با گذر زمان و تغيير و تحولات احتمالي در آينده، ايده خود را مطابق با شرايط اجرا و اصلاح کنيد. به طور کلي آشنايي صحيح با ايده و زواياي مربوط به آن از جمله بخش هاي اساسي که در طرح تجــاري به آن پرداخته مي شود.
توصيف و توضيح فني خدمت يا محصول و ارايه جزييات دقيق فني و ايراد تمايزات محصول از جمله موراد ضروري است که در بخش به آن پرداخته مي شود. اين که محصول و خدمت شما داراي چه فرآيندها، مشخصات، پيش نياز ها، تجهيزات و مواردي از اين دست نيز از جمله ضروريات طرح تجاري کسب و کار شماست.
مهمترين عامل در کسب هر موفقيتي ، تدوين و مشخص کردن دقيق اهداف مي باشد. هدف گذاري مهمترين عامل حرکت و خلق آينده است ، هدف ها هستند که مقصد و مسير زندگي فردي و سازماني را روشن مي کنند. اين قاعده در کسب و کار نيز بايد اجرا شود ، هدف در کسب و کار مي تواند تفاوت پيروزي و شکست شما باشد. اهداف از ماموريت ها و چشم اندازها نشات مي گيرند و بستگي به جواب سه سوال ذيل دارد : در حال حاضر ،کجا هستيم ؟به کجا مي خواهيم برويم ؟براي رسيدن به هدف چه بايد بکنيم؟براي هدف گذاري اطلاع ازماموريت ها چشم انداز و وظايف سازمان ها لازم و ضروري است . اهداف بايد در تحقق ماموريت و وظايف سازماني باشد .
ارائه اهداف کلان، اهداف کاربردي، اهداف عملياتي، اهداف اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي حاصل از کسب و کار و مواردي از اين دست از جمله بخش هاي ضروري هر کسب و کاري است که در اينجا به آن پرداخت کامل مي شود.
تحليل استراتژيک فرآيند تحقيق در مورد يک کسبوکار هم در محيطي که آن کسبوکار فعاليت ميکند و هم در درون خود آن سازمان است تا بتوان استراتژي مناسب را تدوين نمود. درک آگاهانه و تئوريک از محيطي است که يک سازمان در آن فعاليت ميکند و فهم تعاملات سازمان با محيطش جهت توسعه اثربخشي و کارايي سازمان همراه با افزايش توانمندي سازمان براي تخصيص بهينه منابع در دسترسش ميباشد.
در اين بخش از طرح کسب و کار به طور کامل به موارد زير پرداخته مي شود
- ارزش موضوع ( اهميت، ضرورت و چرايي انجام کسب و کار)
- بازار هدف ( تعيين جامعه هدف و مشتريان اصلي و فرعي کسب و کار از موارد ضروري است که در اين بخش به آن اشاره مي شود)
- سياست هاي جذب مشتريان ( اين که با چه راهبردهايي مي توان کسب و کار را به مشتري معرفي و وي را جذب کسب و کار خود نمود از موارد بسيار مهمي است که در اين بخش به آن پرداخته مي شود)
- رقبا ( شناسايي رقيبان از موارد اصلي هر کسب و کاري است که به ما نشان مي دهد کسب و کار چه رقبايي دارد و سهم بازار هرکدام نيز چقدر است)
- شناسايي سهم بازار ( در اين بخش سهم بازار کسب و کار با توجه به مشتريان اصلي و بالقوه ارائه مي گردد)
- هزينه ( تعيين ميزان هزينه هاي اوليه، هزينه هاي ثانويه، تعيين نقطه سر به سرف، تعيين نقطه سود و مواردي از اين دست از جمله موارد ضروري است که در بخش هزينه براي صاحيان کسب و کار ارائه مي گردد)
ارائه برنامه هاي کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت از جمله بخش هاي کاربردي است که جهت پيشبرد و توسعه کسب و کار براي صاحبان کاسب و کار تعبيه مي گردد. به طور کلي مجموعه مسئوليتهاي مختلف تيم مديريت، وظايف مربوط به هر بخش در کسب وکار و … از جمله مسائلي است که در اينجا ارائه خواهد شد.
تعريف: بسياري از آسيب ديدگي ها بر اثر از دست دادن تعادل در هنگام حرکت و فعاليت در طول روز به وقوع مي پيوندند. يکي از دلايل آسيب هايي همچون پيچ خوردگي ها، شکستگي ها، پارگي هاي عضلاني و ليگامنتي و … که همگي موجب ازکارافتادگي فرد مي گردند، فقدان تعادل مناسب است. انجام آزمون هاي تعادلي که با پيشرفته ترين دستگاه در اين زمينه صورت مي پذيرد شما را از وضعيت تعادل خود در حالت هاي ايستا و پويا آگاه مي سازد.
هدف: پيشگيري از آسيب هاي ناشي از برهم خوردن تعادل نظير: پيچ خوردگي مچ پا و زانو ، شکستگي ها و …
ابزار اندازه گيري: تعادل ايستا توسط آزمون استورک و تعادل پويا توسط آزمون Y اندازه گيري خواهد شد.